Pomógł: 1 raz Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Kiedyś miasto Gliwice teraz wieś Sierakowice
Składniki :
1,5 szkalnki mąki
3 jaja
2 waniliowe serki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
50 dag smalcu do smażenia
cukier puder
ja dałam zamiast serków waniliowych coś takiego jak Almette i dodałam 2 cukry waniliowe i aromat -wyszło super
Serki ,jaja i mąkę dokładnie wymieszać.Do gorącego smalcu wkładać łyżką porcje ciasta.Usmażone pączki wyjąc łyżką cedzakową,osączyć z tłuszczu i posypać cukrem pudrem lub polukrować.
Uwagi:
Nie zrobić zbyt dużych ani zbyt małych ,piec na średni ciemny brąz ,same się obracają są bardzo smaczne i zniknęły ze stołu w ciągu 5 minut,dla wiekszej ilości ludzi proponuję zrobić podwójną porcję
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach